pyydä tarjous

Kebabtehtaan hygieniasulussa vaatteet ja kengät ovat hyvässä järjestyksessä

Korv-Görans Kebab on monille synonyymi legendaariselle grillille Pietarsaaren kävelykadulla. Yhtä tunnettua ei ehkä ole se, että Korv-Görans ja Görans ovat nykyään kaksi erillistä yritystä. Görans-tuotemerkin alla valmistetaan pakastettuja lihatuotteita sekä HoReCa-sektorille että kotitalouksille. Vuonna 1988 perustetun yrityksen tuotantolaitos ja leikkaamo sijaitsevat Pietarsaaressa, ja sen palveluksessa on nykyään noin 90 työntekijää.

Perheyritys on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana ja panostaa paljon tuotannon nykyaikaistamiseen ja automatisointiin. Vuonna 2019 valmistuneen täysin uuden tehtaan pinta-ala on nykyään noin 5 000 neliömetriä, ja viime vuonna otettiin käyttöön oma leikkaamo tuotantolaitoksen yhteydessä. Hygieniaan ja tuotannon sujuvuuteen kiinnitetään paljon huomiota, kertoo varatoimitusjohtaja Evert Granholm.

Kun tehdas rakennettiin, henkilöstön työvaatteille ja -kengille piti löytää toimiva säilytysratkaisu. Jokaisella työntekijällä on kaksi paria kenkiä, joista yhtä käytetään tuotannossa ja toista sen ulkopuolella – yhteensä kenkäpareja on lähemmäs 200. Kaikkia vaatteita säilytetään hygieniasulussa mutta eri hygienia-alueilla, jotta ne eivät ole kosketuksissa toisiinsa ja aiheuta kontaminaatiovaaraa.

– Meillä oli tarve varustaa sulku hygieenisillä, pestävillä telineillä, jotka on helppo pitää puhtaana. On myös tärkeää, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa, jotta tila on aina järjestyksessä ja siisti.

Koska markkinoilla olevista ratkaisuista ei löytynyt sopivaa, apua pyydettiin GA Productsilta. Tuloksena oli sisustusratkaisu, jonka erilliset, ruostumattomasta teräksestä valmistetut elementit on suunniteltu niin, että kontaktipintojen määrä sekä veden ja lian kertyminen on minimoitu. Moduulit koostuvat muun muassa seinistä, joihin telineet kiinnitetään, hygienia-alueiden jakajina toimivista penkeistä ja kenkätelineistä, jotka pitävät suuren kenkämäärän järjestyksessä.

Martin (Granlund) esitteli asiaa pohdittuaan kenkätelineen, jossa kengät roikkuvat ylösalaisin siten, että kengänpohjat näkyvät, mikä on meille tärkeää. Jälkikäteen olemme lisänneet sulkuun varusteita, kuten penkkejä ja käsienpesualtaita.

Vierailijat ja asiakkaat kommentoivat sulun sisustusta usein, Granholm kertoo.

– Heidän mukaansa sulku on uskomattoman siisti, ja he kyselevät, mistä sisustus on ostettu. Yleinen järjestys sulussa on täysin erilainen aiempaan verrattuna erityisesti kenkien osalta. Aiemmin kenkiä säilytettiin tavallisessa kenkätelineessä, ja ne olivat usein kosteita vielä seuraavana päivänä sulun pesemisen jälkeen. Nyt kun kengät roikkuvat, ne kuivuvat paljon paremmin.

Sujuva prosessi ja räätälöityjä erikoisratkaisuja

Prosessi suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen on sujunut jouhevasti. Kun GA Products oli mitannut tilan ja keskustellut asiakkaan tarpeista, he esittelivät ehdotuksen toimivasta ja ihanteellisen kokoisesta sulusta. Granholmin mukaan yritykselle ovat tyypillistä nopeus ja tavoitettavuus.

– Ideasta valmiiseen tuotteeseen ei kulu kauan aikaa, vaikka Martin onkin hyvin tarkka suunnittelun suhteen. Tavoitettavuus on aivan toista luokkaa verrattuna muihin saman alan yrityksiin. Heidät on helppo saada kiinni, jos jokin mietityttää. Ongelmien ilmaantuessa tarvitaan vain yksi puhelu asian selvittämiseksi.

Göransin yhteistyö GA Productsin kanssa alkoi vuonna 2015. Tuotannon kasvettua kasvoi myös räätälöityjen ja hygieenisten teknisten ratkaisujen tarve. Sulun sisustuksen lisäksi GA Products on kehittänyt erikoisratkaisuja, kuten kuljetushihnoja tuotantolinjoille. Ratkaisut suunnitellaan sopimaan tuotannossa käytössä oleviin koneisiin.

– Yhteistyömme GA Productsin kanssa on tiivistä, ja meille on ollut paljon hyötyä heidän ratkaisuistaan. He ovat viettäneet paljon aikaa tuotannossamme miettimässä, miten asioita voitaisiin tehdä paremmin. Tavoitteena on ollut kehittää toimivia, kestäviä ratkaisuja, jotka eivät kerää vettä ja likaa.

Granholm uskoo, että muillakin aloilla kuin elintarviketeollisuudessa, esimerkiksi terveydenhuollossa ja lääketeollisuudessa, voisi olla hyötyä näistä tuotteista.

– Koska tuotteiden hygieniastandardit ovat niin tiukkoja, ne soveltuvat myös muille aloille, joilla hygienialta vaaditaan paljon. Lisäksi tuotteet ovat tarpeeksi vakaita ja kestäviä sopiakseen lähes minne tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound