begär offert

I kebabfabrikens hygiensluss är det ordning och reda på kläder och skor

Korv-Görans kebab är för många synonymt med den legendariska grillen på gågatan i Jakobstad. Att Korv-Görans och Görans idag är två helt skilda företag är kanske inte lika känt. Görans är varumärket som används för frysta köttprodukter riktade till HoReCa-sektorn och privathushåll. Produktion och styckeri finns i Jakobstad. Företaget som grundades 1988 har i dag ca 90 anställda.

Familjeföretaget har växt kraftigt de senaste åren och satsar mycket på att modernisera och automatisera produktionen. År 2019 färdigställdes en helt ny fabrik som idag har en fabriksyta på ca 5000 kvadratmeter och i fjol tog man i bruk ett eget styckeri i anslutning till produktionen. Stort fokus läggs på hygien och smidighet i produktionen, berättar vice vd Evert Granholm.

När fabriken byggdes behövde man hitta en fungerande förvaringslösning för personalens arbetskläder och -skor. Varje anställd har två par skor, ett par som används i produktionen och ett annat för utsidan – sammanlagt närmare 200 par skor. Alla kläder förvaras i hygienslussen men i olika hygienzoner för att inte röra vid varandra och riskera kontamination.

–  Vi hade behov av att inreda slussen med hygieniska, tvättbara ställningar som är lätta att hålla rena. Viktigt är också att var sak har sin plats så att utrymmet alltid är snyggt och prydligt.

Då man inte hittade någon passande lösning bland de som fanns på marknaden bad man GA Products om hjälp. Resultatet blev en inredningslösning med fristående element tillverkade i rostfritt stål, utvecklade så att kontaktytor och vatten- samt smutssamlingar minimerats. Modulerna består bland annat av väggar på vilka ställningar kan fästas, bänkar som fungerar som avdelare för olika hygienzoner och skoställningar för att hålla reda på den stora mängden skor.

–  Martin (Granlund) började fundera och presenterade en skoställning där skorna hänger upp och ner så att man ser skobottnet, vilket är viktigt för oss. Efterhand har vi fyllt på med mera utrustning som bänkar och handtvättställen.

Besökare och kunder kommenterar ofta inredningen av slussen, berättar Granholm.

–  De säger att det är en otroligt snygg sluss och undrar varifrån vi köpt inredningen. Det är en oerhörd skillnad på den allmänna ordningen i slussen nu jämfört med tidigare, framför allt vad gäller skorna. Tidigare stod de på en vanlig skoställning och var ofta våta ännu nästa dag efter att slussen tvättats. Nu när de hänger upp och ner torkar de mycket bättre.

Smidig process och skräddarsydda speciallösningar

Processen från planering till färdig produkt har gått smidigt. Efter att ha mätt upp utrymmet och diskuterat kundens behov presenterade GA Products ett förslag på en fungerande sluss av optimal storlek. Snabbhet och tillgänglighet är utmärkande för företaget, enligt Granholm.

–  Det tar inte länge från idé till en färdig lösning, även om Martin är väldigt noggrann när det kommer till planeringen. Tillgängligheten är på en helt annan nivå jämfört med andra företag i samma bransch. De är lätta att få tag i och fundera med och stöter man på problem så behövs bara ett telefonsamtal för att reda ut det.

Görans samarbete med GA Products går tillbaka till 2015. När produktionen växte så ökade också behovet av skräddarsydda och hygieniska tekniska lösningar. Förutom slussinredningar har GA Products tagit fram speciallösningar som transportband till produktionslinjerna. Lösningarna planeras för att passa de maskiner som finns i produktionen.

–  Vi har ett tätt samarbete och har haft stor nytta av deras lösningar. De har varit mycket i vår produktion och funderat på hur saker och ting kunde göras bättre. Syftet har varit att ta fram fungerande, hållbara lösningar som inte samlar vatten och smuts.

Även inom andra branscher än livsmedelsindustrin, som sjukvården och läkemedelsbranschen, kunde man ha nytta av produkterna tror Granholm.

–  Eftersom hygienstandarden på produkterna är så hög lämpar de sig även i andra branscher med höga hygienkrav. Produkterna är dessutom tillräckligt stadiga och hållbara för att passa nästan var som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound