pyydä tarjous

Makkaravalmistaja Snellman sai GA Productsista arvokkaan yhteistyökumppanin

Oy Snellman Ab on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut laadukkaita liha- ja leikkeletuotteita 70 vuoden ajan. Yrityksen toimialoja ovat lihanjalostus ja valmisruoat. Tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Herra Snellman, Kokkikartano, Mr. Panini ja Mush. Pietarsaaressa toimiva Snellmanin Lihanjalostus on Snellman-konsernin suurin osa-alue. Konsernilla on toimintaa Suomessa ja Ruotsissa, ja se työllistää nykyään yli 1000 työntekijää.

 

Simon Vikman työskentelee teknisenä prosessikehittäjänä Snellmanin Lihanjalostuksessa Pietarsaaressa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu tarvittavien muutosten kehittäminen ja toteuttaminen eri osastojen prosesseissa. Työhön sisältyy muun muassa henkilöstön työtä helpottavien teknisten ratkaisujen kehittämistä. Yhteistyö GA Productsin kanssa alkoi muutama vuosi sitten ja on jatkunut tähän asti, Vikman kertoo.

– GA Products otti meihin yhteyttä ja tarjosi kuljetusvaunujärjestelmää. Kiinnostuimme kokeilemaan, sopisiko se meidän tarpeisiimme. Nykyään käytämme tuotteita kaikista heidän segmenteistään. Meillä on esimerkiksi kalvorullien kuljetusvaunuja, linjakohtaisia säilytysvaunuja ja työasemia, joita käytetään lihajalosteiden ja leikkeleiden pakkauspöytinä.

Räätälöityjä ratkaisuja

GA Productsin Snellmanille toimittamat tuotteet ovat pitkälle räätälöityjä. Usein Snellman kehittää idean ensin itse ja esittelee sen GA Productsille, joka sen jälkeen jatkokehittää ideaa ja lisää siihen omat piirteensä. Vikman on enemmän kuin tyytyväinen yhteistyöhön.

– GA Productsilla on opittu työskentelytapamme, ja nyt meillä on järjestelmä, joka toimii uskomattoman hyvin. Olen aina yhtä vaikuttunut, kun Martin lähettää meille tekemänsä piirustukset ja näemme, miten hyvät niistä on tullut. Joskus toimitukset ovat venähtäneet, mutta he kyllä selkeästi panostavat täydestä sydämestään yritykseen ja parantavat koko ajan.

Elintarvikealalla hygienialle asetetaan tiukkoja vaatimuksia. Myös Snellmanilla on tiukat hygieniasäännöt, eikä tietyillä tehtaan alueilla saa esimerkiksi käyttää mitään puusta tai lasista valmistettua. Myös toistuva pesu ja puhdistus asettavat tuotteiden kestävyydelle kovia vaatimuksia. Vikman näkee selkeänä etuna sen, että GA Productsin työntekijät ovat aiemmin työskennelleet elintarvikealalla ja tuntevat sen vaatimukset.

– Heillä on elintarvikealasta hyvä käsitys, ja tuotteet mukautetaan tarkasti alan tarpeisiin. Hygienia-aspekti – materiaalit ja tapa, jolla tuotteet on valmistettu – on hyvin huomioitu ja tuotteet on helppo puhdistaa kaikkialta. Aiemmin suurena haasteena oli löytää tuotteita, jotka täyttäisivät tiukat hygieniavaatimuksemme, ja meillä oli tapauksia, joissa tuotteet alkoivat ruostua kolmessa kuukaudessa, mutta GA Productsin tuotteet kestävät mitä luultavimmin vaikka kuinka pitkään.

Henkilökunta arvostaa ergonomista työpöytää

Lihajalosteiden ja leikkeleiden viipalointiin käytetty pakkauspöytä on korkeussäädettävä, joten jokaisen työntekijän on helppo löytää omalle pituudelleen sopiva, mukava työasento. Mekaanista pöytää ei ole liitetty mihinkään, joten sitä on helppo nostaa ja siirtää tuotannossa.

– Työntekijät saivat arvioida prototyyppejä ja ovat erittäin tyytyväisiä pöytään. Aiemmin säätömahdollisuutta ei ollut. Linjalta poimitaan 20–30 pakettia päivässä, ja työkierrosta huolimatta samoja työvaiheita kertyy paljon.

Vikman kertoo työntekijöiden olevan myös hyvin tyytyväisiä kalvorullien kuljetusvaunuihin, jotka parantavat tehtaan sisälogistiikkaa. Vaunujen teknologia helpottaa työntämistä, ja niiden korkeutta voi säätää sopimaan osaston työtasoihin.

 

Makkaroiden asiantuntija, ei metalliekspertti

Vikman toteaa, että osaava yhteistyökumppani, joka huomioi asiakkaan tarpeet, on arvokas.

– Meillä on Snellmanilla vahva itse tekemisen kulttuuri. Olemme kuitenkin makkaroiden asiantuntijoita, emme metallituotteiden. Siksi meille on tärkeää, että meillä on GA Productsin kaltainen yhteistyökumppani, joka hallitsee metallialan. He ovat asiakaslähtöisiä ja kehittävät tarvitsemiamme ratkaisuja, ovat helposti tavoitettavissa ja tarjoavat hyvää palvelua. Niinä kertoina, kun asiat eivät ole sujuneet suunnitellusti, he ovat kantaneet vastuun ja parantaneet tuotteita. Meillä on tällä hetkellä käynnissä monia kiinnostavia projekteja, ja jatkamme mielellämme yhteistyötä GA Productsin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound