begär offert

Korvexperten Snellman fann en värdefull samarbetspartner i GA Products

Oy Snellman Ab är ett familjeföretag i Jakobstad som tillverkat högklassiga kött- och charkprodukter i 70 år. Företagets verksamhetsområden är köttförädling och färdigmat. Till varumärkena hör bl.a. Herr Snellman, Kokkikartano, Mr. Panini och Mush. Snellmans Köttförädling är Snellman-koncernens största delområde, med verksamhet i Jakobstad. Koncernen har verksamhet i Finland och Sverige och antalet anställda på koncernnivå är idag över 1000.

 

Simon Vikman jobbar som teknisk processutvecklare vid Snellmans Köttförädling i Jakobstad. Till hans arbetsuppgifter hör att utveckla och genomföra nödvändiga förändringar i processerna på de olika avdelningarna. I detta ingår bland annat att ta fram tekniska lösningar som underlättar personalens arbete. Samarbetet med GA Products började för några år sedan och har fortsatt sedan dess, berättar Vikman.

– GA Products kontaktade oss och erbjöd ett system för transportvagnar som vi blev intresserade av att testa, för att se om det kunde passa våra behov. Idag använder vi produkter från alla deras segment. Vi har bland annat transportvagnar för filmrullar, linjespecifika förvaringsvagnar och arbetsstationer som används som packbord för chark och pålägg.

Skräddarsydda lösningar

Produkterna som GA Products levererat åt Snellman är ganska långt skräddarsydda. Ofta tar Snellman först fram en idé själva och presenterar den åt GA Products, som sedan vidareutvecklar idén och sätter sin prägel på den. Vikman är mer än nöjd med samarbetet.

– De har lärt sig hur vi arbetar och nu har vi ett system som fungerar otroligt bra. Jag blir alltid lika imponerad när Martin skickar över ritningarna som han gjort och man ser hur bra det kommer att bli. Ibland har leveranserna kunnat vara långa men man märker att de satsar helhjärtat på företaget nu och det blir hela tiden bättre.

Inom livsmedelsbranschen ställs hårda krav på hygien. Även på Snellman har man strikta hygienregler och inget som är gjort av trä eller glas får exempelvis användas på vissa områden i fabriken. Ihärdigt tvättande och rengöring ställer också högra krav på produkternas hållbarhet. Vikman ser det som en fördel att killarna på GA Products arbetat inom livsmedelsbranschen tidigare och känner till vilka kraven är.

– De har jättebra insyn i detta och produkterna är i högsta grad anpassade för livsmedelsbranschen. Hygienaspekten – materialet och sättet produkterna är uppbyggda, är väldigt bra och det är enkelt att komma åt att tvätta överallt. Tidigare har en stor utmaning varit att hitta produkter som klarar av våra strikta hygienkrav och det har funnits fall där produkterna har börjat rosta inom tre månader, men produkterna från GA Products håller troligtvis hur länge som helst.

Ergonomiska arbetsbord uppskattas av personalen

Packborden som används där chark och pålägg skivas är höjdjusterbara, vilket gör det enkelt att hitta en bekväm arbetsställning anpassad till din egen längd. Eftersom borden är mekaniska behöver de inte kopplas in någonstans och är lätta att lyfta in och flytta runt i produktionen.

– De anställda fick utvärdera prototyperna och är otroligt nöjda med borden. Tidigare har det inte funnits någon justeringsmån alls. De plockar mellan 20 och 30 tusen paket per linje och per dag och även om vi har en viss rotation blir det ändå mycket av samma arbetsmoment.

Vikman nämner också att man varit mycket nöjda med transportvagnarna för filmrullar, som förbättrat fabrikens internlogistik. Vagnarna har en teknologi som gör att de är lätta att skuffa och höjden är anpassad för att passa ihop med de arbetsytor som finns på avdelningen.

 

Korvexpert, inte metallexpert

En kunnig samarbetspartner som utgår ifrån kundens behov är värdefullt, konstaterar Vikman.

– På Snellman har vi den kulturen att vi gärna vill göra allt själva. Men vi är korvexperter och ska inte vara expert på metallprodukter. Därför är det otroligt viktigt för oss att vi har en samarbetspartner som GA Products, som kan detta. De har ett bra kundfokus och tar fram de lösningar vi behöver, är lättillgängliga och ger bra service. De gånger något inte blivit som vi tänkt har de tagit sitt ansvar för att förbättra produkterna. Vi har för tillfället flera intressanta projekt på gång och fortsätter gärna samarbeta med GA Products.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound