begär offert

Bättre flyt i salladsfabriken med ergonomiska arbetsbord anpassade för livsmedelsmiljö

Fresh Servant, med huvudkontor i Edsevö, är marknadsledare i Finland inom konsumentförpackade salladsmåltider. Till företagets mest kända varumärken hör Hetki-salladerna och Salaattimestari-salladsbarerna. Företaget grundades 1995 och har verksamhet i Pedersöre, Seinäjoki och Lappo. I företagets fabriker hanteras dagligen tusentals salladsmåltider och stora mängder råvaror, som slussas vidare till butiker, storkök och restauranger över hela Finland. Antalet anställda är idag över 500.

Fresh har haft en stark tillväxt de senaste åren och satsar mycket på att utveckla både produkter och processer. I takt med att försäljningsvolymerna ökade, behövde man hitta nya lösningar för att öka kapaciteten i den nuvarande logistikavdelningen från 2018. På avdelningen hanteras och lagras produkter som kundpackas manuellt vid olika arbetsstationer.

– Vi hade behov av att få ett bra genomflöde på logistikavdelningen och bättre ergonomi i arbetet. Vi gjorde egna prototyper på arbetsbord och testade en hel del själva, men kände att vi blev lite för låsta vid det tekniska tänket, berättar Tobias Hjulfors, projektchef för logistik- och expeditionsavdelningen vid Fresh.

För att få in förslag och synpunkter från utomstående började man i fjol därför söka efter företag som kunde erbjuda lösningar lämpade för livsmedelsmiljö. Hjulfors är sedan tidigare bekant med Martin Granlund på GA Products och kände till att företaget har kunskap om såväl produktutveckling som livsmedelsbranschen.

– GA Products tog våra idéer och förädlade dem så att vi fick ett snyggt och fungerande helhetskoncept. De ansträngde sig för att ta reda på vad vårt behov var och utifrån det gav de förslag på hur det kunde bemötas på bästa sätt.

Professionella och med förmåga att tänka utanför boxen, är enligt Hjulfors några av GA Products största styrkor. Han uppskattar framför allt företagets förmåga att ta sig an utmaningar – och att de ifrågasätter kundens idéer.

– De räds inte att trampa dig på tårna och komma med förbättringsförslag. Jag uppskattar en samarbetspartner som kan tänka ett steg längre och ge förslag på hur något kan göras ännu bättre.

Modifierbara bord möjliggör optimal arbetsställning

Försäljningsvolymerna som hanteras i Fresh Servants fabriker är stora och personalen som plockar produkterna manuellt utför samma arbetsmoment många gånger under ett arbetsskift. Förutom funktionalitet och kvalitet är det därför viktigt att arbetsstationerna är ergonomiska, så att den som använder bordet lätt hittar en bekväm arbetsställning. Arbetsborden som används vid Fresh packningslinje är utskjutningsbara i sidled. De kan också beställas höjdjusterbara.

– De uppfyller alla funktioner för ett arbetsbord, plus att de är stabila och ergonomiska. De gör också att det är enklare att hålla ordning och ha det snyggt på arbetsgolvet. För de som arbetar med detta dagligen innebär det en förbättrad arbetsupplevelse.

Lösningar som uppfyller livsmedelsbranschens stränga hygienkrav

Förutom arbetsborden till logistikavdelningens processer utvecklade GA Products också ett databord till expeditionen i Seinäjoki. Man tog även fram en modell på golvskenor för rullvagnar till fabriken i Edsevö. Hjulfors är nöjd med lösningarna.

– GA Products förenklade produkterna och gjorde dem snygga och praktiska. Framför allt lämpar sig konstruktionerna väl för livsmedelsmiljö och uppfyller de stränga krav på hygien som finns inom branschen. Det var också ett stort plus att få 3D-ritningar på produkterna, tack vare det fick vi en bra uppfattning om vad de kommer att tillverka. Samarbetet med dem har fungerat smidigt och kommunikationen är tydlig och rätlinjig.

– Jag kan rekommendera GA Products åt företag som jobbar med att standardisera sina arbetsprocesser och vill ha bra kvalitet på det de använder. Speciellt åt företag som likt oss hanterar stora volymer dagligen och där samma arbetsmoment utförs många gånger. I sådana situationer är ergonomiska arbetsstationer en stor fördel. GA Products vet dessutom hur man tillverkar konstruktioner som håller för livsmedelsbruk och vilka materialkraven är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound