pyydä tarjous

Salaattitehtaan logistinen sujuvuus parani elintarvikeympäristöön sovitetuilla ergonomisilla työpöydillä

Fresh Servant, jonka päätoimipaikka on Edsevössä, on kuluttajapakattujen salaattiaterioiden markkinajohtaja Suomessa. Yrityksen tunnetuimpia brändejä ovat Hetki-salaatit ja SalaattiMestari-salaattibaarit. Vuonna 1995 perustetun yrityksen toimipisteet sijaitsevat Pietarsaaressa, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksen tehtailla käsitellään päivittäin tuhansia salaattiaterioita sekä suuria määriä raaka-aineita, jotka päätyvät kauppoihin, suurkeittiöihin ja ravintoloihin ympäri Suomen. Tällä hetkellä työntekijöiden määrä on yli 500.

Fresh on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja investoi vahvasti sekä tuotteiden että prosessien kehittämiseen. Myyntivolyymien kasvaessa jouduttiin etsimään uusia ratkaisuja nykyisen, vuodesta 2018 toimineen logistiikkaosaston kapasiteetin lisäämiseen. Osaston eri työpisteillä käsitellään tuotteita, jotka pakataan käsin asiakaskohtaisesti.

– Logistiikkaosastomme kaipasi parempaa sujuvuutta ja työergonomiaa. Teimme työpöydistä omia prototyyppejä, joita testasimme, mutta huomasimme olevamme liian rajoittuneita tekniseen ajatteluun, kertoo Freshin logistiikka- ja huolintaosaston projektipäällikkö Tobias Hjulfors.

Saadaksemme ehdotuksia ja näkemyksiä ulkopuolisilta ryhdyimme etsimään yrityksiä, jotka voisivat tarjota elintarvikeympäristöön soveltuvia ratkaisuja. Hjulfors tunsi entuudestaan Martin Granlundin GA Productsilla ja tiesi, että yrityksellä on osaamista sekä tuotekehityksestä että elintarviketeollisuudesta.

– GA Products jalosti ideoitamme niin, että tuloksena oli selkeä ja toimiva kokonaiskonsepti. He selvittivät tarpeemme ja antoivat sen perusteella ehdotuksen, kuinka nämä tarpeet voitaisiin parhaiten täyttää.

Hjulforsin mukaan GA Productsin vahvuuksia ovat ammattitaito ja kyky ajatella laatikon ulkopuolelta. Hän arvostaa ennen kaikkea yrityksen kykyä ottaa haasteita vastaan – ja kyseenalaistaa asiakkaan ideat.

– He eivät pelkää astua varpaillesi ja antaa parannusehdotuksia. Arvostan kumppania, joka osaa ajatella askeleen pidemmälle ja antaa ehdotuksia, miten asiat voitaisiin tehdä vielä paremmin.

Modifioitavat pöydät mahdollistavat optimaalisen työasennon

Fresh Servantin tehtailla käsiteltävät myyntivolyymit ovat suuria, ja tuotteet käsin poimiva henkilöstö suorittaa samat työvaiheet useita kertoja työvuoron aikana. Toimivuuden ja laadun ohella työpisteiden on oltava ergonomisia, jotta käyttäjät löytävät helposti mukavan työasennon. Tehtaan pakkauslinjalla käytettävät työpöydät ovat sivusuunnassa jatkettavia, ja niitä saa myös korkeussäädettävinä.

– Ne täyttävät kaikki työpöydältä vaadittavat toiminnot ja ovat lisäksi tukevia ja ergonomisia. Ne helpottavat myös järjestyksen ja siisteyden ylläpitämistä työpisteessä. Päivittäin asiakaspakkaamisen parissa työskenteleville tämä merkitsee parempaa työviihtyvyyttä.

Elintarviketeollisuuden tiukat hygieniavaatimukset täyttäviä ratkaisuja

Logistiikkaosaston työpöytien lisäksi GA Products kehitti tietokonepöydän Seinäjoen huolintaosastolle. Edsevön tehtaalle suunniteltiin myös lattiakiskomalli rullavaunuja varten. Hjulfors on tyytyväinen ratkaisuihin.

– GA Products yksinkertaisti tuoteratkaisuja tehden niistä selkeitä ja käytännöllisiä. Kehitetyt tuotteet soveltuvat etenkin elintarvikeympäristöön ja täyttävät alan tiukat hygieniavaatimukset. Isona plussana pidämme sitä, että GA Products laati ensin 3D-piirustukset, jotta saimme hyvän käsityksen valmistettavista tuotteista. Yhteistyö heidän kanssaan on toiminut hyvin, ja viestintä on ollut selkeää ja suoraviivaista.

– Voin suositella GA Productsia yrityksille, jotka haluavat yhtenäistää työprosessejaan ja arvostavat hyvää laatua – erityisesti yrityksille, jotka meidän tavoin käsittelevät päivittäin suuria volyymejä ja joissa samat työvaiheet toistuvat jatkuvasti. Ergonomisista työpisteistä on tällöin suuri hyöty. GA Products tietää miten hygieenisen ja kestävän tuotteen valmistetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound